Kerro näkemyksesi sähköisestä vihreästä siirtymästä – voita arvonnassa sähköpyörä

Sähköinen vihreä siirtymä tuo arkeemme jatkuvasti uusia ilmastotekoja, joita voimme yhdessä tehdä. Kerro meille näkemyksesi sähköisestä siirtymästä ja vaikuta mielipiteelläsi energia-alan kehitykseen. Voit nyt tutustua sähköiseen siirtymään Elenia Avoin -palvelussa. Kerro mielipiteesi – samalla voit osallistua sähköpyörän arvontaan!

Sähköinen siirtymä on laaja kokonaisuus, johon kuuluu lämmitysratkaisujen, teollisuuden ja liikenteen sähköistyminen sekä uusiutuvien energiamuotojen niin tuuli- kuin aurinkosähkön tuotannon voimakas kasvu. Kokonaisuus vaatii sähköverkolta paljon.

Luotettava ja vahva sähköverkko mahdollistaa yhteiskunnan sähköistymisen ja puhtaan sähkön tuotannon. Myös pientuotanto ja sähköinen liikenne lisääntyvät, mikä asettaa sähköverkolle ja verkkopalveluille vaatimuksia.

Me huolehdimme siitä, että sähköverkko toimii ympäri vuorokauden – nyt ja tulevaisuudessa. Uudistamalla sekä sähköverkkoa että palveluitamme varaudumme myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Sähkön älykäs mittausjärjestelmä

Vaihdamme parhaillaan asiakkaillemme uusia sähkömittareita kehittäessämme uuden sukupolven älykästä mittausjärjestelmää. Uuden mittausjärjestelmän myötä näet mittaustietosi lähes reaaliaikaisesti maksuttomasta Elenia Aina -palvelusta. Samoilla tunnuksilla saat käyttöösi myös laskurit sähköauton latauslaitteen tai aurinkopaneeleiden hankintapäätöksen tueksi.

Elenia Ainasta löydät myös AinaLabin, johon kehitämme asiakkaiden kokeiltavaksi erilaisia uusien sähkömittareiden mahdollistamia palveluita. Aivan uutta AinaLabissa on kuormanohjaus, jonka avulla voit itse ohjata ja ajastaa uuden sähkömittarisi ohjausreleeseen kytkettyjä kuormia. 

Uusiutuvan energian tuotanto alueellasi

Tuulipuistot vaativat sähköverkolta toimitusvarmuutta ja kapasiteettia. Yhteiskunnan energiaomavaraisuus ja ilmastonmuutoksen torjunta edellyttävät puhtaan energian täysimääräistä hyödyntämistä. Elenia Avoin -palvelussa näet helposti sekä oman lähialueesi että koko Elenian verkkoalueen aurinko- ja tuulivoiman tuotannon. Tutustu myös uusiutuvan sähkön tuotannon kasvuennusteeseen.

Elenia Avoin – kerro meille näkemyksesi

Tutustu Elenia Avoin -palvelussa sinua palvelevaan sähköverkkoon sekä sähköisen siirtymän kehitykseen. Kerro meille näkemyksesi ja osallistu samalla arvontaan! Arvomme kaikkien palvelussa 29.10.2023. mennessä vastanneiden kesken Tunturi eCity -sähköpyörän.

Kerro meille mielipiteesi ja osallistu!

Lue lisää ja tutustu arvonnan sääntöihin