Myrskyisä tuuli ravistelee lunta alas puustosta – sähkökatkojen todennäköisyys vähäinen

Eteläiseen Suomeen saapuu maanantai-iltana matalapaine, joka tuo mukanaan paikoin lähes myrskyisää tuulta sekä runsaita lumisateita. Puuskainen koillistuuli saa pakkassään tuntumaan purevan kylmältä etelä- ja keskiosassa maata.

Runsas lumentulo osuus Elenian alueella illan ja yön aikana Kanta- ja Päijät-Hämeeseen sekä Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen.

Puustossa on lunta jo aiemmista lumisateista, mutta tulossa oleva lumisade todennäköisesti pöllyää alas puista myrskyisen puuskaisessa tuulessa pakkasen vuoksi. Maa on jonkin verran routaantunut eikä kovan tuulen ennakoida juurikaan vaurioittavan puustoa. Sähkökatkojen todennäköisyys on vähäinen.

Voimakas matalapaine voimistaa jo maanantaina iltapäivällä koillistuulia puuskaisiksi etelä- ja keskiosissa maata. Tuuli yhdistettynä noin kymmeneen pakkasasteeseen saa sään tuntumaan erittäin kylmältä, purevuudeltaan jopa -20 asteen tuntuiseksi. Runsas lumentulo haittaa erityisesti liikennettä.

Tiistaiksi säärintama ja lumipyryalue liikkuvat maan eteläosan yli pohjoiseen. Tiistaina päivällä lunta sataa maan länsiosasta Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen yltävällä alueella.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
 Näin varaudut sähkökatkoon
• Toimi näin sähkökatkon sattuessa