Pentin päivän puhurit tyyntyvät iltaa kohden – yksittäiset sähkökatkot mahdollisia

Sunnuntaisen Pentin päivän tuulenpuhurit tyyntyvät illan mittaan ja enää yksittäisiä, uusia sähkökatkoja saattaa tulla. Päivän mittaan syntyneitä katkoja on korjattu järjestelmällisesti, ja pahoilta verkkovaurioilta sekä sähkökatkoilta on vältytty. Sunnuntain puuskittainen tuuli tavoitti Elenian verkkoalueen Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla aamupäivällä ja puoliltapäivin. Laajimmillaan kovat tuulet saivat aikaan jonkin verran sähkökatkoja Pohjanmaan maakuntien lisäksi Elenian verkkoalueella Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa.

Korjaamme yhdessä kumppaneittemme kanssa sähkökatkoja edelleen sitä mukaa, kun niitä tuuli aiheuttaa puustoa riepotellessaan. Sähköverkon automaatio ja Elenian käyttökeskuksen käytönvalvojat ovat rajanneet vika-alueita tehokkaasti ja sähköjä on saatu palautettua nopeasti sähköverkon vikaantumattomiin osiin.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä niitä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.