Syysmyrsky katkoo sähköjä maanantaina sekä tiistain vastaisena yönä

Suomeen leviää maanantain aikana laaja matalapaineenrintama, joka tuo mukanaan tiistaihin saakka jatkuvia myrskyisiä tuulia. Myrskypuuskat kaatavat ja repivät puita katkoen sähköjä maanantaina päivän ja illan aikana. Maa on sula ja märkä, minkä vuoksi puustoon voi tulla herkästi puuskien aiheuttamia vaurioita. Myrskyisät tuulet jatkuvat tiistain vastaiseen yöhön ja uusia sähkökatkoja on odotettavissa läpi yön.

Elenian alueella sähköjä on katkeillut maanantaina aamupäivän aikana Hämeessä, Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan varsinainen myrskyrintama nousee Pohjanmaalle päivällä ja puuskatuulet nousevat 20-25 metriin sekunnissa. Pirkanmaan pohjoisosissa ja Keski-Suomessa tuuli yltää myös 20 metriin sekunnissa. Sähköverkkoon voi tulla vikoja pitkin päivää ja yötä.

Eri sääennusteet ennakoivat matalapaineen ja sen myrskyisien tuulien etenemistä osin ristiriitaisesti ja ennusteiden perusteella on vielä varsin vaikeaa ennakoida minne myrskypuuskat pahimmin osuvat. Todennäköisesti tuuli on voimakkaimmillaan maanantaina myöhäisiltapäivästä ja illasta.

Illalla pimeän aikaan myrskyn ollessa pahimmillaan eivät asentajat maastossa voi turvallisuussyistä tehdä töitä. Tällöin keskitymme rajaamaan sähköverkon vika-alueita valmiiksi asentajien työtä varten sään sen salliessa ja samaan aikaan palautamme sähköjä verkon vikaantumattomiin osiin automaatiolla ja kauko-ohjauksella.

Myrskyn pitkän keston ja maastotyön vaarallisuuden vuoksi pyydämme varautumaan maanantai-illan, sitä seuraavan yön ja edelleen tiistaiaamun aikana pitkiinkin sähkökatkoihin.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.