Elenia on varautunut maanantain ja tiistain Topi-myrskyyn

Suomeen saapuu maanantain aikana laaja matalapaineenrintama, joka tuo mukanaan tiistaihin saakka jatkuvat myrskytuulet. Olemme Eleniassa lauantain ja sunnuntain kuluessa varautuneet Topi-myrskyn sähkökatkojen korjaukseen.

Sunnuntain sääennusteen mukaan myrsky saapuu Elenian verkkoalueelle Pohjanmaalta maanantaina puolen päivän aikaan ja leviää iltapäivän aikana Keski-Suomeen sekä Pirkanmaalle. Myrskypuuskaiset tuulet aiheuttavat sähkökatkoja kaataessaan ja repiessään puita.

Arvioimme, että vikoja sähköverkkoon tulee koko maanantai-illan ja koko maanantain ja tiistain vastaisen yön. Syysmyrsky aiheuttaa sähkökatkoja vielä tiistaiaamunakin Hämeessä ja Pirkanmaalla. Sääennusteen pohjalta eniten vikoja olisi tulossa Tampere-Jyväskylä-linjan pohjoispuolella Elenian alueella.

Pimeän aikaan myrskyn ollessa pahimmillaan maastossa eivät asentajat voi turvallisuussyistä tehdä töitä. Tällöin keskitymme rajaamaan sähköverkon vika-alueita valmiiksi asentajien työtä varten sään sen salliessa ja samaan aikaan palautamme sähköjä verkon vikaantumattomiin osiin automaatiolla ja kauko-ohjauksella.

Myrskyn pitkän keston ja maastotyön vaarallisuuden vuoksi pyydämme varautumaan maanantai-illan, koko sitä seuraavan yön ja edelleen tiistaiaamun aikana pitkiinkin sähkökatkoihin.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100.
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Näin varaudut sähkökatkoon
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.