Energiansäästöviikko on taas täällä!

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään vuosittain, ja tänä vuonna viikko on nyt 9.–15.10. Viime talvena tutuksi tulleen Astetta alemmas -kampanjan teemat ovat jälleen ajankohtaisia.

Energiansäästö on meille kaikille yhteinen asia: suomalaiset osoittivat sisua viime talven haastavassa energiatilanteessa. Sähköä säästettiin kansallisesti noin neljä terawattituntia. Hyviä tapoja kannattaa jatkaa, sillä energiansäästö on yhä tärkeää. Energiasäästöviikon tavoitteena on muistuttaa pientenkin tekojen merkityksestä. Viikolla kiinnitetään huomiota myös pitkäkestoisempiin energiansäästötekoihin, joilla tehostetaan kotien ja organisaatioiden energiakestävyyttä.

Tunnista kulutustottumuksesi - tutustu uudistuneeseen Elenia Ainaan!

Helpointa energiansäästö on aloittaa, kun tunnistat omat kulutustottumuksesi. Uudistuneessa Elenia Aina -palvelussa voit helposti seurata omaa sähkönkulutustasi sekä hoitaa päivittäisiä sähköasioitasi helposti, haluamaasi aikaan.

Elenia Aina -tunnuksilla saat käyttöösi myös AinaLab -testauspalvelumme, jossa voit testata uusiin älykkäisiin sähkömittareihin perustuvia palveluita. Jos sinulle on jo asennettu uusi sähkömittari, voit seurata sähkönkulutustasi AinaLabissa jopa viiden minuutin jaksoissa. AinaLabista saatava mittaustieto soveltuu esimerkiksi oman kulutustottumuksen seurantaan tai sähkötöiden suunnittelun tueksi.

AinaLabissa voit tutustua myös kuormanohjaukseen. Kuormanohjauksen avulla voit ohjata älykkään sähkömittarisi ajastamaan sähkökäyttöisiä laitteitasi käynnistymään haluamaasi aikaan. Voit helposti hyödyntää sähkön edullisia tunteja ja hallita sähkönkäyttöäsi entistä tarkemmin.

Elenia Aina auttaa myös, kun suunnittelet aurinkopaneelien käyttöönottoa tai sähköauton latausta kotona. Kaikki tämä samoilla tunnuksilla, maksutta. Tervetuloa Elenia Ainaan!

Astetta alemmas -kampanja

Astetta alemmas on valtionhallinnon yhteinen energiansäästökampanja, joka tarjoaa konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä. Yhden kuluttajan tai perheen säästötoimet voivat tuntua pieniltä, mutta yhdessä teemme suuren säästön. Lue lisää Astetta alemmas -kampanjasta täältä.

Pienilläkin energiateoilla on iso merkitys. Lue lisää ja osallistu sinäkin energiansäästöön:

Lisätietoa Elenia Ainasta

Lisätietoa kuormanohjauksesta

Elenian energiansäästövinkkejä

Astetta alemmas -kampanja ja energiansäästöviikko