Jo 200 000 uutta älykästä sähkömittaria asennettu – sähkönkulutuksen mittausuudistus etenee

Elenia uudistaa sähkönkulutuksen mittausta ja asentaa lähes 400 000 asiakkaalleen uuden, älykkään sähkömittarin. Mittausuudistus aloitettiin vuonna 2021 ja se jatkuu vuoteen 2025 saakka. Elenian kumppaneina mittausuudistuksessa toimii asennuksissa Voimatel sekä mittareiden ja mittaustietojärjestelmän toimittajana Aidon.

Energia-ala on keskeisessä roolissa sähköisessä, vihreässä siirtymässä, jota edistämme uudistamalla sähköverkkoa ja sen teknologiaa. Mittausuudistus mahdollistaa asiakkaillemme uusia palveluita ja vahvistaa verkkopalveluiden roolia ilmastoteoissa.

Asiakkaamme saavat oman sähkömittarinsa vaihdosta suoraan tietoa ennakkoon. Uusi sähkömittari toimii automaattisesti, eikä asiakkaan tarvitse tehdä mitään. Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton.

Ota uudet palvelut käyttöön

Uusi sähkömittari avaa asiakkaillemme pääsyn maksuttomilla Elenia Aina -tunnuksilla käytettävään AinaLab-palveluun, jossa voi seurata kodin sähköjärjestelmän kuormituksen jakaantumista sekä tarkastella omaa sähkönkulutustaan lähes reaaliaikaisesti. AinaLabista saatava mittaustieto soveltuu esimerkiksi kulutustottumusten seurantaan tai sähkötöiden suunnittelun tueksi.

AinaLabissa voi ottaa käyttöön myös kuormanohjauksen. Kuormanohjauksen avulla uutta sähkömittaria voi ohjata ajastamaan sähkökäyttöisiä laitteita. Kuormanohjaus huomioi myös käytössä olevan siirtotuotteen sekä pörssisähkön spot-tuntihinnan. Sekä AinaLab että kuormanohjauspalvelu ovat maksuttomia.

Lisäksi uusissa sähkömittareissa on kotiautomaatioliitäntä eli HAN-portti, joka mahdollistaa sähkömittarin luennan omaan käyttöön. Tätä uutta ominaisuutta voi hyödyntää oman palveluntarjoajan avulla esimerkiksi kotiautomaation ohjaamisessa tai sähköautojen latauslaitteissa.

Muista myös Elenia Aina! Uudistuneessa Elenia Ainassa päivittäiset sähköasiat hoituvat helposti. Lue lisää ja ota Elenia Aina käyttöön jo tänään.

Lue lisää

Tutustu mittausuudistukseen

Kirjaudu AinaLabiin

Lue lisää kuormanohjauksesta

Tutustu HAN-porttiin

Ota Elenia Aina käyttöön jo tänään