Olet täällä

Yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Luomme arvoa yhteiskuntaan. Toimintamme perustuu kumppani- ja yhteistyöverkostoon, joka samalla vahvistaa alueiden elinvoimaa, yrittäjyyttä sekä työllisyyttä. Ehdoton edellytyksemme kumppanuudelle on vastuulliset toimintatavat, joihin kumppanimme sitoutuvat ja joista emme lipsu. Lue lisää Elenia ja vastuullisuus 2019 alkaen sivulta 63.

Tuotamme yhteiskunnalle taloudellista hyvää niin investoinneilla, maksetuilla veroilla ja palkoilla.

  • 152,7 miljoonaa euroa investoinnit 2019
  • 11,5 miljoonaa euroa maksettuja palkkoja 2019
  • 11 miljoonaa euroa maksettuja veroja 2019

Työllistämme paikallisia urakoitsijoita

Toimintamme perustuu kumppaniverkostoihin ja yhteistyöhön. Sähköverkkomme maakaapeloinnin rakentaminen on työllistänyt kymmenen vuoden aikana jo noin 10 000 henkilötyövuoden verran. Hankimme urakointipalveluita vuosittain yli 100 miljoonalla eurolla noin 60 yritykseltä. Lisäksi kumppaneinamme on  materiaali- ja järjestelmätoimittajia.

Vastuullinen hankinta - ja tinkimätön valvonta   

Kumppaneiden turvallisuus sekä ympäristöasioiden huomiointi työmaillamme on meille ehdottoman tärkeää. Ehdotonta on myös, että rakennusurakoissamme ei esiinny harmaata taloutta eikä talousrikollisuutta.

Valvomme sopimussuhteessa olevien urakointiyritysten lakisääteisten ja työnantajavelvoitteiden toteutumista jatkuvasti. Urakka- ja työntekijätietojen raportointi kuukausittain Verohallinnolle sekä aliurakointiketjujen rajoittaminen tehostaa verovalvontaa ja torjuu harmaata taloutta.

Mittavat investoinnit ja verot Suomeen

Viimeisen vuosikymmenen investointimme ikääntyneen sähköverkon uudistamiseen ylittävät miljardi euroa. Ikääntyneen sähköverkon uudistamisen säävarmaksi on merkinnyt sähkön siirtohintojen nousua, jonka Elenia on jakanut tasaisesti usealle vuodelle välttäen äkillisiä hinnannousuja.

Elenia maksaa kaikki verot Suomeen. Veropottimme kertyy pääosin kahdenlaisista veroista

  • Sähkö- ja arvonlisävero asiakkailta tilitettynä valtiolle
  • Yhteisövero tilikauden taloudellisen tuloksen mukaan valtiolle
1